تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان حمایت از بیماران چشمی آرپی و آدرس lpsk1348.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
<-PollItems->
خبرنامه وب سایت:
آمار وب سایت:
بازدید دیروز : 567
بازدید هفته : 1090
بازدید ماه : 4120
بازدید کل : 169456
تعداد مطالب : 2020
تعداد نظرات : 4019
تعداد آنلاین : 2
...::::چشمهای کویری::::...
«حیف نیست این مرواریدها را دور میریزی.» این جمله را همگی بارها برای آرامکردن کودکانی که زیاد گریه میکنند به کار بردهایم که مفهومش در اصل این است که اشک ما چیزی فراتر از آب ساده است و واقعیت نیز همین است؛ یعنی اشک، ترکیبی از آب، چربیها، پروتئین، مواد معدنی و مواد ضد باکتری است که سطح چشم را نرم و شفاف و دید مطلوب را امکانپذیر میسازد.
اما چه اتفاقی می افتد، اگر اشک چشم مان خشک بشود؛ یعنی مبتلا به بیماری خشکی چشم بشویم؟ باید بدانید که در بسیاری موارد، خشکی چشم اتفاقی نیست که متوجه آن بشوید و معمولا در صورت ابتلا احساس نمی کنید که چشمتان خشک شده، بلکه بیشتر به دلیل سوزش و خارش و گاهی اشک ریزش ابراز ناراحتی می کنید. این بیماری گرچه بیشتر در افراد مسن شایع است، اما بتازگی جوانان را نیز به دلیل تماشای مداوم صفحه رایانه در مدت زمان طولانی درگیر ساخته است. همچنین این عارضه گاهی خفیف و گاهی آنقدر شدید است که زمینه ساز بروز مشکلات چشمی دیگری می شود.
امان از این شن های ریز در چشم
اگر دچار هریک از این عوارض هستید به دنبال درمان خشکی چشم خود باشید؛ عوارضی چون سوزش و خارش چشم ها، احساس وجود جسم خارجی مانند شن ریزه در چشم، تاری دید که بیشتر با پلک زدن برطرف می شود، قرمزی چشم، حساسیت به نورهای شدید، ریزش بیش از حد اشک و سخت شدن تحمل لنز تماسی.
به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران ـ تی یلم"به نقل ازجام جم آنلاین؛دکتر فیروزه رحیمی، جراح و متخصص چشم نیز در ارتباط با عوارض خشکی چشم می گوید: سطح چشم از سوی لایه نازکی از اشک پوشیده می شود که این لایه به بهبود کیفیت دید و تسهیل حرکت پلک ها روی سطح چشم کمک می کند. از طرفی اشک، حاوی مواد لازم برای تغذیه سلول های پوششی سطح قرنیه و ملتحمه چشم است و به هر علتی که ترشح اشک از غدد اشکی کم یا تبخیر آن بیشتر شود، علائم خشکی چشم ظاهر می شود.
این فوق تخصص قرنیه در گفت و گو با جام جم می افزاید: علائم خشکی چشم برحسب شدت آن متفاوت است. ابتدا سوزش، احساس جسم خارجی در چشم مثل احساس وجود شن ریزه در چشم و گاه خارش و باز نشدن راحت پلک ها هنگام بیدار شدن از خواب وجود دارد، اما در موارد شدیدتر حساس شدن چشم به نور، کاهش دید و حتی ممکن است زخم قرنیه، بروز پیدا کند.
دکتر رحیمی با تاکید بر این که با بالا رفتن سن بویژه در خانم ها بتدریج ترشح لایه آبکی اشک کم می شود، توضیح می دهد: البته در جریان بعضی بیماری ها مانند دیابت و التهاب های مفصلی نیز ترشح اشک کاهش پیدا می کند. با مصرف بعضی داروها مثل آنتی هیستامین ها که در درمان آلرژی ها مورد استفاده قرار می گیرد و نیز آرامبخش ها نیز ترشح اشک کم می شود. البته استفاده طولانی از لنزهای تماسی و جراحی های لیزری برای اصلاح عیب انکسار مثل لیزیک و لازک نیز به طور موقت و گاه دائم ترشح اشک را کم می کند.
حتی بررسی ها نشان می دهد که داروهای افزایش دهنده ادرار، داروهای ضد فشار خون، داروهای درمان جوش و برخی مسکن ها که دارای ترکیبات مورفینی است به کاهش ترشح اشک و بروز خشکی چشم منجر می شود.
چشم ها را به صفحه رایانه ندوزید
اما غیر از مواردی که گفته شد، کارهای چشمی طولانی مدت نیز می تواند خشکی چشم ها را به دنبال داشته باشد که به گفته عضو هیات مدیره انجمن چشم پزشکی ایران در بعضی از این کارها مثل کار با رایانه، تماشای تلویزیونی و رانندگی و مطالعه به مدت طولانی ایجاد می شود.
دکتر رحیمی در این باره اظهار می کند: چون تعداد پلک زدن، طی کار طولانی با چشم ها کم می شود تبخیر اشک بیشتر شده و درجاتی از علائم خشکی چشم ظاهر می شود. فراموش نکنید یکی از وظیفه های پلک این است که با حرکت پلک زدن اشک در سطح چشم پخش می شود. به گفته او وجود ذرات پراکنده در هوا مثل آلودگی هوا یا دودسیگار و خشکی شدید هوا باعث تشدید علائم خشکی چشم می شود، ولی به خودی خود باعث شروع بیماری خشکی چشم نمی شود. به بیان دیگر شدت علائم خشکی چشم در زمان های مختلف و نیز در همه افراد یکسان نیست و بیشتر پس از قرار گرفتن در معرض باد و گرد و غبار، کاربا رایانه، تماشای تلویزیون یا مطالعه طولانی مدت تشدید می شود.
از درمان های ساده تا جراحی
متخصصان قرنیه تاکید می کنند: خشکی چشم در مرحله خفیف با قطره های اشک مصنوعی، استفاده از پمادهای نرم کننده سطح چشم، استفاده از عینک های آفتابی، قرارنگرفتن در مقابل باد، دود سیگار و محیط های با آب و هوای خشک معمولا قابل درمان است. حتی استفاده از کمپرس آب گرم در موارد شدیدتر بیماری کمک کننده است، اما گاهی در موارد شدید، ممکن است به جراحی برای بستن مجاری اشک نیز نیاز پیدا شود.
دکتر رحیمی نیز اظهار می کند: اولین اقدام درمانی برای رفع خشکی چشم، بالا بردن میزان رطوبت در محیط زندگی است. همچنین استفاده از دستگاه های بخور به این منظور کمک می کند. کمپرس آب گرم چشم نیز یکی، دو بار در روز برای تسکین علائم خشکی چشم موثر است.
با تجویز اشک مصنوعی به دفعاتی که مورد نیاز است و ژل های مرطوب کننده، بسیاری از موارد خفیف تا متوسط خشکی چشم، قابل درمان است؛ ولی نکته مهم آن است که تعداد دفعات استفاده از اشک، باید به عهده خود بیمار قرار داده شود، اما چنانچه قرار است وی بیش از پنج شش بار در روز قطره اشک استفاده کند، بهتر است از اشک بدون ماده نگهدارنده استفاده شود، زیرا مواد نگهدارنده در قطره های اشک در چشم های خشک سریع شسته نمی شود و برای سطح چشم مضرر است. این متخصص قرنیه تاکید می کند: استفاده از عینک های بزرگ در فضای بیرون از منزل توصیه می شود و در موارد شدیدتر، بستن منافذ خروجی اشک، تجویز داروهای ضد التهابی مثل استروئیدها و قطره سیکلوسپورین نیز در درمان این بیماران به کار می رود. همچنین درمان عفونت های لبه پلک به بهبود علائم خشکی چشم کمک می کند.
نظرات شما عزیزان: